2012 – 2021

2012

Kun jij je nog het met Mystiek omgeven jaar 2012 herinneren?

Er werd in de aanloop naar 2012 veel geschreven en gespeculeerd. De Lange Telling Kalender van de Maya’s stopte op 21-12-2012. In het Westen werd dit al snel vertaald naar concepten als het vergaan van de wereld of het opstaan van De verlosser. Het schepte verwachtingen of wekte op z’n minst nieuwsgierigheid.

Voor mij bracht het voorjaar van 2012 een nieuw avontuur; de luxe om een sabbatical te kunnen nemen! Ik nam deel aan inspirerende trainingen, genoot van de natuur, de rust en warmte in mediterrane landen en liep (zoals ik dat noemde) stage in mijn eigen praktijk.

Klinkt geweldig en dat was het ook. Toch voelde ik me gaandeweg helemaal niet zo fit. Er was een soort onderstroom van diepe vermoeidheid, die ik graag wegdrukte. Ik kon toch doen wat ik wilde en dit was toch een fantàstische tijd?

De diepe vermoeidheid breidde zich uit naar 1001 andere klachten. Het voornaamste dat nu nog op mijn to-do-list stond was artsen bezoeken, onderzoeken laten doen en kijken hoe ik mezelf weer beter kon gaan voelen. Na zo’n 1,5 jaar kwam er uiteindelijk via een alternatieve route een verlossende diagnose: Chronische Lyme. Op dat moment vielen er bij mij heel wat kwartjes.

Ik had al veel geleerd over bewustzijn en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid. Nu kwam daar de werking van het menselijk lichaam en ons intelligente immuunsysteem bij. Gelukkig geloofde ik niets van het woord ‘chronisch’. Met behulp van kinesiologie, aangepaste voeding, supplementen, meditatie, veel rust en last but not least mijn innerlijk kompas, lukte het me om in 8 maanden tijd te genezen van de Lyme. Dat klinkt als een eeuwigheid; mensen die Lyme hebben (gehad) weten dat dit supersonisch snel is 😅.

2021

Fast forward naar 2021: Het is me duidelijk geworden dat er rondom en eind 2012 veel mensen uit hun normale ritme zijn geraakt. Door ziekte, intensieve zorg voor een ander, groot verlies of langdurige werkeloosheid. Ook al voelde het in het moment vast niet zo, ik kon het zien als een uitnodiging om meer naar binnen te keren en andere keuzes in het leven te maken.

Een periode van initiatie en bewustzijnsgroei. Waarin na eerst strijd te hebben geleverd, telkens de uitnodiging kwam om contact te maken met de kern van wie ik in wezen ben. Me bewust te worden van de conditioneringen en programmeringen, deze te doorzien en te ontmantelen. Om weer te ervaren dat niet alleen ik, maar wij allen bijzondere, creatieve en krachtige wezens zijn en onze ware potentie te herinneren.

Heb jij iets soortgelijks ervaren? Of herken je met terugwerkende kracht waar je in zat? Misschien herinner je je nu dat je dit vaker hebt ervaren. Al veel eerder dan 2012 of later. Ook afgelopen jaar (en nu nog) hebben zich van dit soort golven aangediend. Periodes die verre van fijn voelen, toch is het dè manier om onze aandacht (naar binnen) te krijgen.

Het is allemaal niet voor niets en geen toeval dat we juist nu hier op Aarde zijn. Na het doorleven, vallen, helen en weer opstaan, landen dingen als vanzelf op hun plek. Ook wijzelf vallen samen met onze ware potentie en plek en komen onze talenten tot bloei.

Voel jij de uitgestoken handen en ben jij er klaar voor om op te gaan staan en jouw talenten te delen met de wereld?

Veel liefs, Rachèl

Laat een reactie achter