Boodschappers en Magie

Ben jij je bewust van de Boodschappers en de Magie die ze kunnen brengen in jouw leven?

Laatst hoorde ik een inspirerend interview, waarin werd gesproken over Magische Momenten die zich soms zomaar aandienen. Voordat ik ging slapen dacht ik aan welke persoonlijke Magische Momenten ik me kon herinneren.

Vrij snel popte er een herinnering omhoog van zo’n 25 jaar geleden. Ik was op vakantie en ontmoette iemand met een bijzonder amulet. Ik herkende direct de tekens die erop stonden en was aangenaam verrast.

Grappig genoeg had de drager geen idee van wat erop stond en zei; “Ik heb deze hanger ooit gekregen van een man. Hij vertelde me dat als ik iemand zou ontmoeten die de betekenis ervan kende, ik hem mocht doorgeven. Nu is ie dus voor jou”. Ik was sprakeloos en vond het heel bijzonder.

Al die jaren heb ik het amulet bewaard. Op een gegeven moment hing ik het om een mooi beeld, dat ik van mijn moeder kreeg. Terwijl ik terugdacht aan de ontmoeting, realiseerde ik me dat ik niet meer wist wat er nu precies op het amulet stond. Ik moest gewoon op dat moment meteen uit bed om het amulet te bekijken.

Het bleken de acht trigrammen van de I Tjing, het vijfduizend jaar oude Boek der veranderingen. Het is een boek dat je kunt raadplegen. Door het nauwkeurig formuleren van een vraag en het gooien van muntjes, kun je inzicht krijgen in situaties, te maken keuzes of levensvragen. Met de komst van alle mooie card decks en orakel kaarten, verdween het boek naar de achtergrond.

Nu was de I Tjing kort daarvoor weer ter sprake gekomen, waardoor ik er opnieuw aan herinnerd werd. Dit kon geen toeval zijn. Geïnspireerd zocht ik mijn I Tjing boeken erbij. Op een van de eerste pagina’s zag ik direct dezelfde afbeelding als op het amulet. Nu in plaats van Chinese tekens met de Nederlandse vertaling eronder. Bovenaan stond het teken van Hemel en onder het teken van Aarde. in het midden tussen twee pijlen die naar Hemel en Aarde wezen het woordje polariteit.

Ik schoot in de lach om de synchroniciteit en de Magie van deze ervaring, die zomaar 25 jaar teruggaat. Om daar nu, in 2021 weer een mooie boodschap in te verpakken. Een rode draad die vaak door mijn meditaties en afstemmingen loopt, is namelijk dat ik Hemel en Aarde met elkaar mag verbinden. Daarin word ik uiteraard ook liefdevol uitgenodigd dansjes te doen met polariteit 😅.

Het raakt me iedere keer weer, deze ontzettend intelligente kracht van Licht en Liefde, als ik ervaar hoe mooi en slim alles toch weer in elkaar zit. Pure Magie!

Liefs, Rachèl

1 reactie

  1. Maroussia op 6 juni 2021 om 19:47

    Een mooie en inspirerende herinnering 🌟

Laat een reactie achter