De kracht van Woorden

De afgelopen weken werd ik een paar keer herinnerd aan de kracht van woorden. Een mooi thema om inspiratie over te delen.

Als ik je vraag of je de werking kent van affirmaties, gebeden of prayers, zeg je waarschijnlijk ‘Ja!’. Mocht je het zijn vergeten of twijfelen; is het een mooie reminder en de moeite waard om te proberen.

Met liefdevolle intentie en hardop uitgesproken woorden hebben een steunende, helende en bekrachtigende werking. Je kunt het voelen als je bepaalde woorden uitspreekt of eraan denkt. Deze woorden bevatten een frequentie of trilling en kunnen je raken en een blij, liefdevol gevoel geven. Woorden met kracht.

Ben jij je bewust van wat je gedurende een dag hardop naar jezelf en anderen uitspreekt? Er is geen onderscheid; al deze woorden hebben een trilling in zich en een bekrachtigende werking. Ze kunnen jou en de ander een bepaald gevoel geven.

Denk bijvoorbeeld aan alledaagse dingen die we, zonder erbij na te denken zeggen. Zoals “Ik bèn ziek’ of ‘Het komt nòòit meer goed’. Dat zijn waarschijnlijk niet de dingen die je wilt bekrachtigen. Kun je een verschil ervaren als je jouw woorden anders formuleert? Bijvoorbeeld ‘Ik voel me nu even zo niet lekker’ of ‘de situatie is momenteel lastig’.

Of ‘Ik heb vandaag een rotdag’ – die kan dan inderdaad een hele dag duren. Hoe is: ‘ik voel me NU rot’?

En deze: ‘Ik wil heel graag, maar…’. Het woord ‘maar’ is een ontkenning; je wilt iets graag en tegelijkertijd ontkracht je het, door te zeggen dat het niet kan.

Als je je hiervan bewust bent, kun je ermee spelen en jezelf trainen. De woorden spelen en trainen zeggen het al: niets is fout of meteen in beton gegoten. Elk moment is er weer een mogelijkheid om hier meer vertrouwd mee te raken en het anders te doen.

Nog een belangrijk detail of eigenlijk de essentie; het gaat om het gevoel dat je bij de woorden krijgt. Door ze met je hart te voelen krijgen ze superkracht. Probeer maar eens iets te zeggen dat niet de hoogste bijdrage is aan jou of de ander. Je voelt het direct.

Om je alvast op weg te helpen, kun je deze uitspreken:

‘Ik ben mij bewust van alles dat ik uitspreek en ik kies mijn woorden met aandacht en liefde. Alle woorden die ik uitspreek zijn een positieve bijdrage aan mij, de mensen om mij heen en het groter geheel.’

Ik wens je een heerlijke dag!

Veel liefs, Rachèl

Laat een reactie achter