Energie begin maart 2021

Sinds afgelopen weekend kun je wat van slag zijn door verhogingen in de energiefrequentie. Dit loopt in ieder geval nog door tot en met a.s. vrijdag. Misschien word je je ervan bewust dat er oude thema’s en oude ‘verhalen’ aangeraakt en opgerakeld worden. Of komen er oude issues langs die je eigenlijk was vergeten. Dat kunnen fysieke klachten zijn, die flink opspelen, overtuigingen die niet helpen of emoties die je niet meteen kunt plaatsen en daardoor drukkend voelen.

Deze energie loopt synchroon met de start van de meteorologische lente; het oude opruimen, zodat het nieuwe zich kan manifesteren. Het kan gaan om oude, taaie en grote thema’s en op het moment dat die oplossen kan dat voelen als herboren worden. Voordat je dat kunt ervaren kan het voelen alsof je in een soort moddergevecht met jezelf zit.

Een rode draad deze week is een gevoel van angst. Dat hoort bij de vernieuwing in onszelf, als we daar niet direct inzicht of grip op hebben kan dat onrust geven. En het wordt versterkt door alle veranderingen om ons heen. In het collectieve veld is deze emotie flink aanwezig en het kan zeker lastig zijn uit deze trilling te blijven als je zelf met thema’s aan de slag bent. Ook al nodig jij die thema’s niet uit; zij nodigen jou uit en alles om je heen werkt mee om je te helpen hiervan bewust te worden. Gesprekken met anderen, boeken, tijdschriften, films. Alles lijkt opeens synchroon om jou te helpen herinneren waar jij nog naar mag kijken zodat het kan oplossen.

Mocht je er iets van meekrijgen en je niet lekker of minder prettig voelen; het kan zich in allerlei vormen uiten; enorme vermoeidheid en apathie, gevoelens van zinloosheid, je onrustig en opgejaagd voelen. Plotselinge verkoudheid, die na een paar uur weer weg is. Flinke hoestbuien. Pijn die opkomt en weer weggaat, klaarwakker zijn midden in de nacht en als de wekker gaat niet op kunnen staan. Het helpt om rust te nemen wanneer mogelijk. Je niet ongerust te maken als je opeens heel hard moet hoesten of het snot uit je neus loopt. Het is allemaal opruimen van oude energie die jou dient meer dient.

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter