Over Angst

Durf jij jouw angsten aan te kijken?

Ik schrijf en deel vaker over het Licht en de Liefde die we allen in onze kern dragen. Onze innerlijke Bron, die altijd in verbinding staat met de Kosmische Bron van Al dat Is. Ook al weten we dat, toch blijkt het soms lastig in verbinding te blijven met deze onuitputtelijke Bron.

Onze onbewuste programmeringen en mentale plaatjes (bijvoorbeeld over hoe ‘het hoort’ of bepaalde oordelen die we hebben) kunnen vervelende stoorzenders zijn. Wat ik de afgelopen tijd ook waarneem in de collectieve energie van het Mentale veld (of lagere Astrale niveau) is Angst. Niet gek met alles wat er in de wereld en om ons heen gebeurt. Het kan oude of doorgegeven angsten raken.

Op het moment dat je bewust of onbewust nog onverwerkte angsten meedraagt, kan dit met je resoneren en je als het ware meetrekken in dit veld. Naast dat het direct je energie frequentie verlaagt, kan de angst zich in allerlei uitingsvormen laten zien; die terug te voeren zijn naar drie hoofdvormen: Bevriezen, Vluchten of Vechten.

Voel maar eens bij jezelf wat er getriggerd wordt als je je machteloos of verlamd voelt (bevriezen), of zin hebt om ergens van weg te lopen of jezelf te verdoven met bijvoorbeeld te veel eten, drinken, sporten, roken (vluchten). Je kunt ook enorm boos worden en het gevoel hebben jezelf of iets of iemand anders te moeten verdedigen of een ander willen aanvallen (vechten).

Als je je hiervan bewust wordt en het je lukt hiervoor beschikbaar te zijn, los je (in ieder geval een stukje van) die angst op. Door de bevries-vlucht-vecht-modus te herkennen, te weerstaan en het gevoel toe te laten wat daar achter zit. Door het te durven voelen en ruimte te geven aan eventuele emoties, lossen ze als het ware op. Daarmee ruim je oude energie op en kun je direct meer ruimte in jezelf ervaren.

Het mooie is dat je dat niet alleen voor jezelf doet, maar ook voor degenen om jou heen en het collectief. Waardoor die Zware Mentale Wolk ook meteen wat lichter wordt!

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter