Er is alleen jouw pad

Afgelopen zomer ging ik een weekend in retraite in het Samaya Centrum. Een voormalig klooster, omgeven door een heerlijk buiten met Engelse landstuin, fruitbomen en schapen. Wandelend over het mooie terrein, zag ik tot mijn verrassing en blijdschap dat er ook een labyrint was!

Mocht je nog niet eerder een labyrint hebben gelopen; dit is een bijzondere ervaring. Je stapt in een krachtig veld van aardse energie. Door het labyrint te lopen, loop je als het ware je eigen levenspad. Je kunt het rustig in je eigen tempo lopen en even stilstaan als dat goed voelt. Het pad leidt jou als vanzelf en geeft je tijdens het lopen inzichten, ook in de dagen of weken daarna.

Mij laatste ervaring op het labyrint van Samaya zal ik hier met je delen.

Ik stap op de smalle steentjes van het labyrint en zie pas na wat balanceren op het smalle paadjevan steentjes, dat het werkelijke pad het grind tussen de steentjes is. Ik heb het niet goed gedaan of doe het niet goed fluistert mijn mind, terwijl er achter me op een bankje een man en een vrouw toekijken.

Is dat waar? Uiteraard niet . Het eerste mooie inzicht is:

Er is niet maar een pad er is alleen jouw pad. Je hoeft ook niet opnieuw te beginnen en het hele pad nog een keer te lopen. Wat je al gezien of geleefd hebt, kun je overslaan.

Terwijl ik stapje voor stapje loop volgen en er nog wat lichamelijke sensaties, waarbij de energie ter plekke inwerkt en komen er nog wat inzichten die met de training te maken hebben. Voor ik het weet sta ik in het hart van het labyrint. Mijn pad blijkt voor vandaag al klaar. Inwendig moet ik lachen als mijn mind me weer probeert te verleiden te denken dat ik het niet goed heb gedaan. Dat ik veel te snel klaar ben en een stuk heb overgeslagen.

Welnee, voel ik in mijn hart: wat je al gezien hebt, kun je overslaan.

Het Samaya labyrint is alleen toegankelijk voor gasten. Er is nog een labyrint dat wel toegankelijk is voor publiek; het Marialabyrint in Wernhout: http://www.maria-labyrint.nl/. Veel plezier en inspiratie als je jouw pad gaat lopen!

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter