Fluisteringen van de Ziel

‘Zou je voor 3 maanden naar Montenegro willen gaan om daar te werken als vertegenwoordigster voor onze reisorganisatie?’.

Ik was 23 jaar en net klaar met mijn opleiding. Geen idee of ik het zou kunnen, maar alles in mij zei en voelde ‘ja, ja, JA!’. De beslissing stuitte op verzet bij mijn verkering. Toch won de stem van mijn hart het van de ratio en het gedoe. De 3 maanden vlogen voorbij en breidde zich uit naar 1,5 jaar. Ik had de tijd van mijn leven! Het volgen van mijn innerlijke Ja, bleek de allerbeste beslissing in mijn prille, zelfstandige leven.

De stem van mijn ziel liet vaker van zich horen. Het fluisterde me in te verhuizen naar een andere stad en niet veel later om een huis te kopen waar je flink ‘doorheen moest kunnen kijken’. Ik werd hier en daar voor gek verklaard. Het leverde een mooi klus-avontuur op, het verdiepte vriendschap voor het leven en ik leerde dat ik vèèl meer kon dan vooraf gedacht. De ingevingen bleken te kloppen en het waren in allerlei opzichten geweldige beslissingen.

Jaren later bracht de innerlijke stem me weer terug naar de stad van mijn geboorte. En naar een indertijd totaal niet hippe of gewilde Vinex-wijk. Ik zag vooral de ruimte en mogelijkheden. Ook nu weer bleek de whispering te hebben gezorgd voor Divine Timing & Intervention. Ik was precies op het juiste moment weer terug en dicht in de buurt van mijn ouders, toen ze mijn steun het allerbest konden gebruiken.

Het waren beslissingen die ik niet goed kon uitleggen, maar waarvan ik tot in het diepst van mijn hart voelde dat ze de bedoeling waren. Dat bleek achteraf ook. Iedere keer weer.

Of ik ook wel eens afgeleid was en niet luisterde? Zeker! Op een van mijn mooiste reizen liet ik ondanks ‘dat stemmetje’, toch het net volgeschoten rolletje in mijn camera zitten. Negeerde ik de haren die rechtop in mijn nek gingen staan, toen een figuur wat om me heen drentelde. En in een split second mijn tas meenam mèt mijn camera, telefoon en bankpasjes. Wat met nog een week voor de boeg voor best wat toestanden zorgde.

Zo’n tien jaar geleden riep ze me weer. In de vroege ochtend op vrijdag 30 december 2011, onderweg naar mijn werk. Een fluistering, met de kracht van een orkaan, om ruimte te maken voor stille dromen en passies. Het was tijd voor een sabbatical voor onbepaalde tijd. Een half uurtje later zat ik aan de koffie met mijn werkgever en sloten we het jaar en mijn contract af met een lach en een traan.

Na 20 jaar Reclame & Communicatie, zette ik op 1 maart 2012 de deur open voor Healing, Reading en Mediumschap. Om zoveel mogelijk ‘meters te maken’ en ervaring op te doen, begon ik zoals ik dat noemde met ‘stagelopen in mijn eigen praktijk’. Gratis of met hier en daar een kleine vergoeding, zonder kvk, website of visitekaartjes.

Uiteraard horen er bij elke moedige stap uit onze comfortzone ook de nodige uitdagingen. Ik werd flink ziek en had meer dan 2 jaar nodig om uit te zoeken wat er aan de hand was en te helen. Wederom was het mijn innerlijke stem, die me de meest ‘onorthodoxe’ lessen leerde en mooiste inzichten gaf. Ik kon ‘doorbloed’ en op een andere manier kijken naar wat ziekte is, wat het te vertellen heeft en het liet me het holistisch pad naar heling zien. Een krachtige initiatie naar weer een volgend level in bewustzijn.

Nu, 10 jaar later, heb ik over heel wat golven gesurft. Soms racend, dan weer even kopje onder. Het exploreren van nieuwe paden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo kwam ik erachter dat ik het best spannend vond om mezelf te laten horen en zien als energiewerker 😅.

Al met al een heel mooie reis die nog steeds doorloopt en waarvan ik onderweg ook geniet van de prachtige in- en uitzichten. Altijd met de ongeziene, voelbaar warme hand in mijn rug, vertrouw ik in alles op de sturing van mijn innerlijk kompas.

Kun jij de fluistering van jouw ziel horen? Of voel, droom of weet je wanneer ze met je spreekt?

Ik wens je een heerlijke dag!

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter