Godspeed

20 juli 2020
Vanmorgen kwam ik net uit een meditatie toen er aan de deur werd gebeld. Op ruime afstand stond een man met een pak folders in zijn handen. Of ik geïnteresseerd was in een folder over God. Ik zei dat ik zeker geïnteresseerd was in God, dat een folder niet hoefde.

Zijn ogen lichtten op, “Ah, dus u gelooft óók in God?” “Jazeker”, antwoorde ik. “Dan bent u onze Zuster!” zei hij verheugd. “Ja, we zijn allen broeders en zusters”. antwoordde ik. “Nouhou…. ? U gelooft toch wel in het woord van Jesus Christus hèh? En ik heb hier wel foldertjes, maar Wij zijn géén Jehova’s Getuigen hoor!”.

Ik voelde mijn hand naar mijn hart gaan en hoorde mezelf zeggen “Maakt het iets uit, wat iemand gelooft of is…? God’s liefde is in iedereen en kent geen verschil of onderscheid. Er is voor ons allen alleen maar liefde.”

Ik zag hem worstelen, hakkelend naar woorden zoeken. “Ja, maar…., zij en wij… Het ware woord…” Ik keek hem stralend aan (zo voelde ik me in ieder geval 🤩) en luisterde. Er kwamen geen samenhangende zinnen meer uit zijn mond en hij viel stil. Hij knipperde met zijn ogen, knikte met zijn hoofd en wenste me een fijne dag. Ik wenste hem hetzelfde toe. Wat onvast liep hij het tuinpad weer af.

Godspeed, Amen, Āmīn, Aum 🙏❤️

Laat een reactie achter