Hobbels op mijn pad

Zooo, wat was ik lekker bezig! Heerlijk in flow en in de weer met mijn nieuwe Happy Soul Playground Community. De inspiratie kon stromen en leuke dingen konden ontstaan. Ondertussen nodigde ik mensen uit, waarvan ik denk dat ze het daar ook leuk zullen vinden. De volgende stap is het delen via allerlei kanalen, dat er ergens op dit drukke Facebook nog een leuk Speelveldje is.

Opeens voel ik me ongemakkelijk en durf ik mijn ‘aanplakbiljetjes’ niet meer overal op te hangen. Het uitnodigen van mensen stokt ook. Vervelende gedachten draaien rondjes om de hete brei: Wie ben ik nou om dit allemaal te doen en te delen? Wie zit hier nou op te wachten? Er zijn al zoveel platforms, wat kan ik nu nog toevoegen?

Hobbels en valkuilen op mijn pad met gedachten en patronen, die geen eer doen aan De Bron waar alle mooie inspiratie uit voortkomt. Die mijn zielsverlangen om de wereld een lichtere plek te helpen maken, totaal niet ondersteunen.

Door er niet van weg te gaan, maar er mee te zijn, komt het allemaal voorbij. Onzekerheid, Angst voor oordelen, Angst voor fouten, Ongeduld (hup, kom op, is het nòg niet klaar?). Het is juist de vertraging en het kunnen zijn met die crappy gedachten, die me op dat moment helpt. Net als de verzachting en compassie naar alles wat zich op dat moment aandient.

Pas als ik er weer doorheen gestroomd ben, herinner ik me de volle maan, de aanloop daar naartoe en de hoogfrequente energie die afgelopen week flink intensief was. Ik werd er ’s nachts van wakker; de druk op mijn hoofd, alsof er een bruisbal in zat, spierpijnen, rommelende darmen, afwisselend heel koud en weer warm. Het voelt bij vlagen als griep, toch weet ik inmiddels dat het transformerende energie is. Ik begrijp nu ook waarom ik weer even wat oude hobbels tegenkwam; ik mocht er nog een keer naar kijken en weer een laagje shiften.

Na wat dagen ‘onderstroom’ en een dagje uit de lucht, keer ik weer terug naar mijn Blije Speelveld, waarop lekker gespeeld mag worden. Af en toe een keertje vallen hoort erbij; gewoon weer opkrabbelen, een kusje erop en hup daar gaan we weer! Het is net als Het Leven; let’s play, have fun & enjoy the game!

Veel liefs, Rachèl

Wil je een kijkje nemen of lid worden? Je bent van harte welkom! Zie hier de link naar de Happy Soul Playground.

Laat een reactie achter