Kiezen voor Blijdschap

Vannacht werd ik wakker van ‘iets’. Het bleek het niet te missen piepje van mijn rookmelder om aan te geven dat de batterij er binnenkort mee zou stoppen. Verder slapen was geen optie, dus slaapdronken op de grabbel naar de reserve batterij. Die heb ik inmiddels altijd op voorraad; mijn ervaring is dat de ‘low battery indicator’ over het algemeen staat afgesteld op de hele late avond of nachtelijk uren.

Op een net iets te laag huishoudtrapje, sta ik te stuntelen om het plugje uit het apparaat te krijgen dat de toegang tot de bijna lege batterij verspert. Ik bedenk me dat daar een handigheidje voor is, maar mijn slaaphoofd weet het even niet meer. Ondertussen levert mijn zeer communicatieve kat commentaar vanaf de zijlijn. Met kramp in mijn armen van het boven mijn macht pielen, heb ik zin om driftig het hele apparaat van het plafond te trekken. Picture that.

En dat doe ik ook; ik bekijk dit tafereel van een afstandje en schiet in de lach. Door mezelf toe te staan even uit de frustratie te stappen en te lachen om de situatie, ontspan ik weer. Ik adem rustig in en weer uit en krijg (uiteraard) met een simpele klik de batterij los.

Soms vergeten we even dat we ons leven een stuk lichter en gemakkelijker kunnen maken als we ons herinneren dat er altijd vreugde, blijdschap en lol is. Niet in de zin dat we alles zouden moeten weglachen, meer het bewustzijn en een reminder dat er altijd een andere kant is. Dat we daar steeds weer voor kunnen kiezen om onszelf te verlichten van wat dan ook. Dat geeft lucht en ruimte voor inspiratie in elke situatie.

Ik wens je een heerlijke dag vol blijdschap!

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter