Magic is believing in yourself

Soms gebeuren er magische dingen en blijken we tot zoveel in staat. Vaak zijn we dat vergeten en komt er iets op ons pad om dat weer te herinneren.

Ruim een jaar geleden liep ik de trap af. Diep in gedachten en mijn aandacht bij van alles, behalve bij waar ik mijn voeten zou moeten neerzetten. Halverwege miste ik een tree, gleed uit en viel met een flinke klap op de grond. In eerste instantie happend naar lucht van de schrik. Toen van de pijn. Bewegen was geen optie en opstaan lukte al helemaal niet.

Terwijl ik onderaan de trap lag, kwamen de tranen. Niet alleen van de pijn; ook van frustratie. Ik kon geen kant op en er was niemand in de buurt die me kon helpen. De tranen vloeiden over in machteloze boosheid. Na nog wat mislukte pogingen overeind te krabbelen, besloot ik maar gewoon te blijven liggen.

Het werd stil van binnen. Voorbij alle emoties kwam er ruimte en een vredige kalmte over me. Ik vroeg mezelf af wat ik nu werkelijk nodig had. (Behalve iemand die me overeind kon helpen 😜). Het antwoord kwam direct in de vorm van een boodschap. ‘Rust en Overgave. Je hoeft niets te doen. Alleen jezelf overgeven aan diepe rust en vertrouwen. Jouw lichaam kan zichzelf herstellen.’

Het klonk en voelde zo logisch, zo waar. Volledig in vertrouwen, lukte het overeind te komen. Ik klauterde de trap op, viel in bed en direct in een diepe slaap. Zo’n 4 uur later werd ik weer wakker. Ik stapte verrassend makkelijk het bed uit. Nauwelijks stijfheid en geen spierpijn te bekennen. Geen bont en blauwe plekken, die hier en daar wel te verwachten waren. Die kwamen de dagen daarna ook niet. Alsof er niets was gebeurd. In de 4 uur slaap, in volledige overgave en vertrouwen, had mijn lichaam zich kennelijk hersteld van het trauma van de val.

Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Zo mooi dat ik het een jaar lang niet durfde te delen. Nu voel ik; juíst door dit te delen, dat ik anderen kan inspireren. Kan het iets raken, waardoor we onze innerlijke kracht en ons vermogen tot zelfheling weer herinneren.

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter