Ons prachtige voertuig

Het jaar is bijna voorbij. Als we terugkijken heeft 2020 duidelijk in het teken gestaan van gezondheid. Voor sommigen ook in het teken van angst om ziek te worden of anderen ziek te maken. Er werd van alles gedaan, gelaten en opgelegd met het idee ziekte te kunnen voorkomen. Niet iedereen dacht er hetzelfde over en dat zorgde voor onrust en verdeeldheid. Want wat was (en is) nu het juiste om te doen en wat niet? In deze blog deel ik graag ter inspiratie mijn visie op gezondheid met je.

Zo’n 8 jaar geleden voelde ik me niet erg fit. De fysieke klachten stapelden zich op en ik liet onderzoek na onderzoek doen. Helaas met weinig tot geen resultaat. Ik had pittige jaren met ingrijpende gebeurtenissen achter me liggen en na de zoveelste teleurstellende uitslag hoorde ik mijn arts zeggen; ‘Het zit tussen uw oren mevrouw, ik kan u nu alleen nog doorverwijzen naar een psycholoog of maatschappelijk werker’. Ook al begrijp ik heel goed dat veel lichamelijke klachten kunnen ontstaan uit onverwerkt trauma of emotionele blokkades, daarmee werden mijn klachten op dat moment niet verholpen.

Ondertussen bleef ik chronisch moe en had ik door heel mijn lichaam krachtverlies en pijn. Met vallen en opstaan zette ik mijn zoektocht naar de mogelijke oorzaak van mijn klachten voort. Na zo’n 1,5 jaar kwam ik uiteindelijk bij een Kinesioloog terecht. Uit de testen kwam de verlossende diagnose: ik bleek de ziekte van Lyme te hebben. Daarmee viel voor mij heel veel op z’n plek.

Ook al zat mijn lichaam vol met ontstekingen en was ik enorm moe, ik had het geluk dat mijn brein nog redelijk fris was. Te laat voor reguliere behandelingen, zocht ik van alles uit en las ik veel over alternatieve behandelingen van Lyme. Daarnaast had ik me al jaren verdiept in het werken met de helende kracht van energie. Ik legde verbanden en kon ervaren dat ziekte zich op meerdere niveaus kan manifesteren; lichamelijk, geestelijk, energetisch en spiritueel. Met een aangepast voedingspatroon, supplementen, beweging, zelfhealing en meditatie, stelde ik een holistisch herstelplan op voor mezelf.

Stapje voor stapje voelde ik me beter en ontvouwde zich de weg naar genezing. Ik mediteerde met verschillende soorten geluidsfrequenties. Op den duur kon ik de frequenties van de bacteriën ook ‘zien’ en er contact mee maken. Daarmee ontving ik de laatste puzzelstukjes aan informatie voor mijn herstel. Ik vond het magisch! Vanuit inspiratie had ik kennisgemaakt met energetische frequenties, de buitengewone intelligentie van ons lichaam en het wonder van ons natuurlijke, zelfhelende vermogen ervaren.

Deze inzichten en het proces van genezing hebben mijn visie op ziekten en ziek zijn veranderd. Disbalans in welke vorm dan ook, heeft ons altijd iets te vertellen. Het gaat over bewustwording van de (samen)werking van lichaam, geest en ziel. Als we ons lichaam zien als voertuig van onze ziel, kunnen we bacteriën en virussen beschouwen als een schoonmaakploeg, een zelfreinigend systeem. Om ons te helpen op te ruimen wat we niet meer nodig hebben. En kunnen ze bij wijze van spreken fungeren als waarschuwingslampjes op ons dashbord.

Als we dit begrijpen, wordt ook duidelijk dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze eigen gezondheid. Dat niemand anders jou kan beschermen. En vice versa. Waarbij we uiteraard normale omgangsvormen handhaven, die we sowieso altijd al hanteren bij ziekte. Door elkaar bewust te maken van waar we zelf toe in staat zijn, kunnen we elkaar helpen en ondersteunen.

Hoe mooi is het als wij ons weer herinneren en bewust worden dat ons lichaam niet een vijand is waartegen gevochten moet worden. Maar dat het een prachtig en liefdevol voertuig is, dat ons een heel leven lang door dik en dun beschermt en draagt. Durf jij daarop te vertrouwen?

Liefs, Rachèl

2 reacties

  1. Carrie op 11 januari 2021 om 09:31

    Mooi Rachel🙏❤🌟 wat een herkenning in jouw verhaal. En ja ik ben me steeds meer bewust van wat Liefde voor jezelf, je lichaam en je leven voor je hele systeem kan doen en doet. Ik VERTOUW erop!!

    • Rachèl, Holistic Healer op 11 januari 2021 om 20:43

      Mooi Carry en fijn die herkenning!

Laat een reactie achter