Overvloed

In een van mijn afstemmingen had ik een hele mooie ervaring met betrekking tot overvloed en kreeg daar ook mooie inzichten op die ik graag met je deel.

In zo’n afstemming reis ik vaak naar allerlei plekken en deze keer was ik in een prachtige oase, waar alles overliep en straalde van overvloed. De verwarmende zon, een bron met glashelder water, planten, bloeiende bloemen, struiken en bomen met vruchten, vlinders, de vogels. Het zag er niet alleen heel idyllisch uit, ik voelde vooral het stromen van de liefde en de oneindige overvloed van alles dat er was.

Midden in deze oase, zat ik met een groep in een Cirkel. Ik kon zoveel mensen uitnodigen als ik wilde, om mee te delen in deze heerlijke overvloed. Dat uitnodigen ging als vanzelf. In mijn bewustzijn kwam de vraag, ‘Wie heeft er nu behoefte heeft aan overvloed?’ Iedereen die ik voorbij zag komen, nam automatisch plaats in de Cirkel. Hoe meer mensen aansloten. Hoe groter de stroom van liefde en overvloed werd. Het was een geweldige ervaring van eenheid en een gevoel gekoesterd en gedragen te worden.

Als ik het heb over de IK in deze ervaring, voelde het niet als IK in een afgescheiden vorm. Meer als beschouwer, zonder oordeel of gedachte, die alles heel goed kon ervaren.

Het inzicht dat overbleef was, dat hoe meer we samen delen, hoe groter de overvloed en het gevoel van eenheid en verbondenheid wordt.

Eenmaal weer terug in het hier en nu; hoe vertaal je zo’n ervaring naar de aardse realiteit? Waarin we op allerlei manieren worden geconfronteerd met het idee van schaarste.

Dat begint al als we jong zijn; we moeten ons best doen om goeie diploma’s te behalen. Dan maken we kans op een goede baan en kunnen we later goed voor onszelf zorgen. De gedachte en ervaring erachter is, hoe beter onze baan en salaris, hoe groter de overvloed. In ieder geval in materie.  Toch ervaren we niet altijd overvloed, hoe goed we het ‘technisch gezien’ ook doen.

Als we kijken naar de huidige ontwikkelingen in de wereldwijde economie, wordt er flink druk uitgeoefend op een gevoel van schaarste. De huidige inflatie, verhoogde prijzen voor boodschappen, energie en benzine. Dat kan onrust en onzekerheid veroorzaken; lukt het nog om alle rekeningen te kunnen betalen?

Hoe kun je dan toch in dat geloof en vooral gevoel van Overvloed zijn en blijven? het heeft te maken met wat onze overtuigingen zijn over of er genoeg is voor ons. Van wat dan ook. Want uiteindelijk gaat dit niet alleen over materiële dingen. Het gaat ook over geliefd en gezien worden of over voldoende aandacht krijgen. En soms denken we dat te moeten verdienen met materie en aanzien.

Wat we waarnemen in de wereld om ons heen is een afspiegeling van wat er vaak onbewust binnen in ons leeft.

En dan is deze tijd een mooie uitnodiging om bij onszelf te ontrafelen waar die bepaalde overtuigingen vandaan komen. Waarin ervaren we een tekort? Zodra we daar inzicht in krijgen, lost (en lucht) er al vaak weer een stuk op.

Dus hoe machteloos we ons soms ook kunnen voelen; hoe meer we bereid zijn om naar binnen te kijken en te accepteren wat we daar zien, hoe meer compassie en begrip we kunnen opbrengen voor onze buitenwereld.

Daarin voel ik onze grootste, ware rijkdom en overvloed.

Liefs, Rachèl

1 reactie

  1. Maroussia op 11 april 2022 om 09:13

    Mooi 🤩

Laat een reactie achter