31 juli 2020

Power of past lives

“Je hebt schrijvershanden, ben je schrijfster?” vroeg een handlezeres, terwijl ze mijn hand in de hare hield. Ik antwoordde met een “Nou nee, verre van zelfs”. Het was niet de eerste keer dat ik zoiets hoorde van een ‘ziener’. Ik kon het zelf niet echt plaatsen.

Aan het begin van mijn spirituele ontdekkingsreis had ik veel spontane visioenen over vorige levens. Als man, vrouw, rijk, arm, goed, fout, machtig, slachtoffer, spiritueel, verlicht, Intellectueel uitgedaagd. Ik kon daar prima op een afstand naar kijken en soms begreep ik bepaalde keuzes in mijn huidige leven daardoor beter. Ik vond het vooral mooie ervaringen.

Het schrijven of beter gezegd de afwezigheid daarvan, bleef me af en toe achtervolgen. Wel willen, niet kunnen, kramp in mijn hand, kramp in mijn hoofd, frustratie, stoppen en maar weer wat anders gaan doen. Tot weer een volgende moment en herhaling van blokkering.

Het hoogte (of diepte)punt kwam een paar jaar geleden tijdens een cursus, waarin werd gevraagd ervaringen na een meditatie op te schrijven. Ik voelde een inmiddels vertrouwde weerstand opkomen en liet pen en papier roerloos liggen. ‘Moet je niet iets òpschrijven?’, vroeg de docent. Ik reageerde met een lauw “Nou nee, dat vind ik een beetje zinloos, ik lees het toch nooit meer terug”. “Nou ja, maakt mìj niet uit hoor, dat moet je dan toch lekker zelf weten?!”, reageerde de docent, zonder moeite te doen een tikje minachting te verbergen.

Uiteraard geen fijne, wel een goeie confrontatie (dank je wel daarvoor!). Het spoorde me aan te onderzoeken wat de oorsprong was van mijn ‘schrijf-weerstand’. Ik maakte ruimte om antwoord te krijgen op een lang uitgestelde vraag. In de afstemming daarop, werd vrijwel direct een vorig leven getoond. Waarin ik schrijver was van kennelijk uitgesproken en verboden boeken. Ik zag hoe een enorme berg van mijn boeken op een brandstapel in de fik werd gestoken. Een misselijk makende golf van machteloze frustratie en zinloosheid overspoelde me. Ideeën opschrijven en delen bleek geen al te best plan. En dan al dat werk…. Helemaal voor niets, alles ging in rook op.

Ook al is er weinig spiritueels mij vreemd, het leek me wat vergezocht dat er zoveel kracht kan zitten achter pittige gebeurtenissen uit vorige levens. Of hoe die zich kunnen vermengen met het hier en nu. Alles bij elkaar duurde de ‘herinnering’ aan mijn schrijverschap uit vervlogen tijden misschien maar een paar minuten. Door het op dat moment bewust te ervaren, viel er iets van mij af en vielen er dingen op hun plek. Ik kreeg zowaar zin in schrijven en volgde voor de lol een creatieve schrijfcursus. Nooit gedacht dat ik schrijven zelfs nog eens leuk zou gaan vinden!

Een bijzondere ervaring op mijn pad, dat zich met elke stap weer verder ontvouwt. Magisch!

6 reacties

 1. Maroussia op 31 juli 2020 om 15:38

  Bijzonder hoe dit mechanisme kan werken.. inderdaad magisch!

  • Rachèl, Holistic Healer op 10 september 2020 om 15:13

   Zeker!

 2. Yolanda op 31 juli 2020 om 15:51

  Mooi verhaal! En nu schrijf je zo mooi! Fijn dat het schrijven je toch gevonden heeft!

  • Rachèl, Holistic Healer op 10 september 2020 om 15:14

   Ja, blij mee! 🙂

 3. Carrie Bloetjes op 10 september 2020 om 10:39

  Wauw Rachel, wat een mooi verhaal…hoezo geen schrijfster😅🙏🏻❤️☘️☀️📖🖊
  Je schrijft heel mooi en heel echt…
  Geniet van schrijven, tot in de groepshealing op 18 september

  X Carrie

  • Rachèl, Holistic Healer op 10 september 2020 om 15:15

   Dank je wel Carry!

Laat een reactie achter