Voorouder Energie

Sinds een paar weken ben ik bezig met een flinke opruimactie. Het begon met een kleine interne verhuizing. Voor ik het wist stond het hele huis op zijn kop en lijkt mijn woonkamer inmiddels verdacht veel op een kringloopwinkel.

Zoals dat gaat met opruimen, is het niet alleen het verplaatsten en wegdoen van spullen. Alles is energie en het werkt uiteraard naast fysiek ook mentaal, energetisch en spiritueel door.

Hoe voor de hand liggend sommige inzichten ook lijken: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ (J. Cruiff). Alsof er iets ‘klikt’ op energetisch niveau en je bij wijze van spreken het kwartje kunt voelen dat valt.

Bij mij gebeurde dat in het proces van het wegdoen van spullen. Ik betrapte mezelf erop dat er een vreemde gedachte in me opkwam. ‘Zou je dat nou wel wegdoen? Misschien komt er nog een crisis en heb je het straks nog hard nodig!’ Een tekort gedachte en een weeïg gevoel van angst, waar mijn energie direct van daalde. Ik vroeg me af of het waar was en of het van mij was. Tegelijkertijd werd ik me bewust van de energie van mijn grootouders, die na de oorlog kastenvol met spullen hadden verzameld. Vaak nog in de verpakking, voor het geval er nog eens een crisis kwam en het nodig zou zijn om artikelen te ruilen.

Doorgegeven energie kan in ons systeem aanwezig zijn en ons denken en handelen onbewust beïnvloeden. Totdat er inzicht en bewustzijn op komt. In mijn geval kon ik het angstige en onrustige gevoel van te kort en toch maar weer spullen bewaren tot me laten doordringen, doorvoelen en erkennen. Tot het mij losliet. Daarna kwam rust en vertrouwen.

Met een opgeruimd gevoel van binnen is het nu veel makkelijker om afstand te doen van heel wat spullen!

Ben jij toevallig ook aan het opruimen of hik je daar nu net tegenaan en voel je weerstand? Misschien inspireert deze blog jou en geeft het je inzicht in wat jij tegenkomt of jou nog tegenhoudt.

Liefs, Rachèl

Laat een reactie achter